PSA: Possible solution to Jaybird Vista 1.1.5 FW update through Android app

Comments

6 comments

  • Tanner

    Hello!

    Thanks for the sharing your experience and the information. I'll be sure to pass this along to our product team for further investigating, and we'll be sure to keep folks updated via our FAQ, etc. 

    Best,

    Tanner // Jaybird Customer Experience 

    0
    Comment actions Permalink
  • Josh Olmsted

    Bought a brand new pair yesterday. Setting up for the first time. The app found the buds and immediately went to updating the firmware. That process got stuck on the rebooting step so I closed the app. Found the buds in my previously connected devices on my phone, but decided it would be safer to just restart the whole process to ensure the firmware update could complete. Deleted the buds from my previously connected devices and started over. Now my the buds don't show up in my bluetooth as even being an option to connect to. I've tried multiple bluetooth devices and the buds can't connect to any of them because they don't even appear to be findable by the device. I even tried a hard reset on the buds where you hold the button on the case and then hit it twice so it blinks pink. Nothing works. So, needless to say, this has been a pretty terrible experience from Jaybird. 

    0
    Comment actions Permalink
  • Ab Oc

    I suppose you found this thread after the drama ensued.

    I want to make clear why I put up this thread: It is to let people know what to do when 1.1.5 update gets stuck according to the app. It is simple as to why you shouldn't delete the BT device from your device list: The Vista's are not reliant on the app to function nor on the phone. Therefore when the app freezes, it's an isolated issue. It's just the app that has an issue. Sadly, you probably found this thread too late. If you didn't delete the device from your previously connected devices list you would have been able to use them fine. 

    I hope they will put up a FAQ page for what to do when it happens.

    0
    Comment actions Permalink
  • Josh Olmsted

    Yeah, I found the thread too late. The big problem is though that I now see this has been an issue for a while and has not been fixed by Jaybird. Instead, people just continue to brick their headphones. 

     

    But the weirder thing is that its not just an app issues. You can delete the app entirely, fully reset the vistas, and they still won't be found by your phone. The firmware update process and subsequent removing of the Vistas from your device seem to permanently screw up the earbuds themselves. It's utterly ridiculous that this is 1) even an issue and 2) hasn't been fixed. I appreciate your solution, but imagine spending $160 on a pair of bluetooth headphones and not being able to let your device "forget" them otherwise they brick. Crazy. 

    0
    Comment actions Permalink
  • Craig S

    Ab Oc ... great recommendation! I had the same issue with the message "Rebooting... Almost there! Your buds are restarting, this will take a moment". Let it wait for about 15 minutes, then followed the steps you provided above: close app, set buds into pairing mode, reconnect via phone, restart app. Works perfectly now.

    Thanks!

     

    Phone: Pixel 3 XL

    Jaybird App Version: 3.6.7 (419)

    Vista FW: 1.1.5

     

    0
    Comment actions Permalink
  • Ab Oc

    Craig S I am glad it worked for you, and thanks for sharing your experience. Here's hoping to other people who have the issue to follow these steps before doing anything else.

    0
    Comment actions Permalink

Please sign in to leave a comment.