The right earbud of My jaybird Run doesn’t work

Comments

11 comments

  • Logi_Bruce

    Hello Hao0213,

     

    I am sorry to know that your Jaybird Run is experiencing audio issues with the right ear bud. This is not the quality we're expecting from our product.

     

    Please observe the buds to further isolate the issue, you can check the voice prompts if you hear it on both sides and listen to music using a different music sources (app/device). Resets are recommended, I included both methods:

     

    To soft reset your right earbud:

     

    -Place your right earbud into the charge case and close the lid.

    -Open the charge case and remove your earbud.

     

    To hard reset your right earbud:

     

    -Turn off your right earbud by pressing the right multifunction button for 3 seconds.

    -With your right earbud off, press and hold the right multifunction button for 6 seconds until the LED flashes green.

    -Double press the right multifunction button. The LED will flash orange and the earbud will turn off. Your earbud has now been reset.

    -When you hard reset your earbuds, you will lose any saved presets and any saved devices on the paired list. You’ll need to forget Jaybird RUN in your phone's Bluetooth device list, repair your earbuds to your Bluetooth device, See How do I pair my Jaybird RUN earbuds? and reselect your favorite preset from the Jaybird app.

     

    Feel free to reach out back to us by replying to this post or contacting our other support channels at https://www.jaybirdsport.com/en-us/support.html

     

    Warm Regards,

    Jaybird_Bruce

    Jaybird Customer Experience

    #PowerYourPassion

    0
    Comment actions Permalink
  • Hao0213

    Thanks for replying my question n give suggestions.

    After I have tried both soft and hard reset on my jaybird Run, my right ear bud is still not have sound. And the left earbud is functioning just fine.

    Is there any place I can send to repair my jaybird Run? I’m based in Taiwan. Thanks.

    I have to said this is not the quality that I expected to have with your brand, kinda disappointed.

    0
    Comment actions Permalink
  • Logi_Bruce

    Hello Hao0213,

     

    Sorry to hear that it did not work. Please expect an email from us regarding your concern and how we will be proceeding.

     

    Feel free to reach out back to us by replying to this post or contacting our other support channels at https://www.jaybirdsport.com/en-us/support.html

     

    Warm Regards,

    Jaybird_Bruce

    Jaybird Customer Experience

    #PowerYourPassion

    0
    Comment actions Permalink
  • Drolletjie

    Hi, I have this problem too. My right earbud does not turn on. It has been charging the whole day and the charge light is still flashing.

    0
    Comment actions Permalink
  • Logi_Bruce

    Hello Hao0213,

     

    Sorry to hear that you're experiencing the same issue. I have sent you an email as well.

     

    Feel free to reach back to us via your support ticket or contacting our other support channels at https://www.jaybirdsport.com/en-us/support.html

     

    Warm Regards,

    Jaybird_Bruce

    Jaybird Customer Experience

    #PowerYourPassion

    0
    Comment actions Permalink
  • Dr.Deutz

    Hello - I now have the same problem that Drolletjie had. Can you please advise on next steps?

     

    0
    Comment actions Permalink
  • scl114

    Hi,

     

    I am also facing the same issue. Initially, the volume on my right earbud gets softer, and shortly after, it does not have any sound at all. The button control still works as I am able to pause/play my song. I have tried both soft and hard reset, but no success. I am based in the UK.

     

    Chris

    0
    Comment actions Permalink
  • JordonCavage2928

    Exact same issue and it’s march 2019.

     

    Idk what’s going with Logitech and jaybird production but they have gone down hill.

     

    i was a huge fan of the x2 but now, my jaybird runs constantly only work when they want to. Right earbud constantly not turning on. Not even turning on from the charging pod. The Bluetooth is an extreme hassle. I’ve changed phone positions multiple times and yet every week 3-4x it cuts in an out and I’ll stop my run. Turn them completely off and reconnect.

     

    Ive tried hard resetting. Disconnecting bt from phone and turning off bt from my phone. I’ve changed different cables for the charging pod and different outlets and usb blocks.

     

    Although it it seems like it would help with the problem it is only a temporary fix and I’m constantly having to do these steps at least once a week now in hopes that the earbuds work as advertised/expected.

     

    Needless to say when I went from the X2s to the X3s they had some of the same issue. Bt connection and left or right audio not responding.

     

    i do not want customer service for this product or to replace it because it won’t be worth it.

     

    Now theyve come come out with “completely waterproof” earbuds. But seeing as how I’ve had constant issues with your buds I’ll just be replacing with another brand.

     

    {I forgot to mention that the volume screen gets frozen on my iOS device but only when using the runs. I thought it was my watch but I’ve taken it off and the volume screen still either gets frozen or randomly brings up the volume prompt}

     

    Sucks but the constant issues when running, working out, walking the dog and even before getting out the car is a 5-10min hassle that’s not worth replacing the buds.

     

    Hope me this helps others.

    0
    Comment actions Permalink
  • Anthony Cirillo

    I purchased these earbuds from Best Buy 2 years ago and the right earbud stopped working all together. These were very high priced. I just found this thread. What is the fix? BB would not take them back.

    0
    Comment actions Permalink
  • Nicholas Sarkis

    Hey,
    I purchased a run in 2018 and loved the product with absolutely wonderful performance and recommended it to all my friends.
    I have recently had an issue where my right earbud plays no audio,
    But still connects to the device and the left earbud.
    It continues to function as a remote but no audio at all.

    I have tried several hard and soft reboots with no luck.
    Please get back to me with a Solution.

    Regards,
    Nicholas.

    0
    Comment actions Permalink
  • Anthony Cirillo

    This is a an obvious known issue. I have exchanged several emails  with JB and they won’t do jack for you. Better off going to a pair of Jabras. They have great customer support (they actually return emails quickly) and have a 2 and 3 year warranty.

    0
    Comment actions Permalink

Please sign in to leave a comment.