My Jaybird X4's are fully charged but won't turn on...

Comments

21 comments

  • Official comment
    Bruce

    Hi Robert,

    Thank you for reaching out. I am sorry to hear that your X4 stopped working.

    - Try a different power source/charger
    - Computers are the best and safest method, as is anything 1 AMP or less.
    - Car chargers produce a much greater power supply and should be avoided.
    - Over-charging the battery will quickly reduce the life of the headphones, so in addition to monitoring the power supply, limit the charge time to 2.5 hours,
    - To get the most out of your battery it is recommended to charge the buds when the low battery status is indicated.
    - Avoid charging your headphones after exposure to sweat.
    - Make sure charging port/cradle is clear of any debris.

    Feel free to reach back to us by replying to this post or contacting our other support channels at https://www.jaybirdsport.com/en-us/support.html

    Warm Regards,
    Jaybird_Bruce
    Jaybird Customer Experience
    #PowerYourPassion

    Comment actions Permalink
  • Bruce

    Hello magman1621,

     

    I am sorry to hear that your Jaybird X4 won't turn on.

     

    I've sent you an email with details on how we will proceed with this one.

     

    The easiest way to contact us from here on will be via the email I sent, if you do not get the email, please give us a call on 866.244.3399.

     

    Jaybird_Bruce

    Jaybird Customer Experience

    #PowerYourPassion

    0
    Comment actions Permalink
  • Robert Castillo

    I am having the exact same issue and I just bought these X4 headphones from Best buy about 2 weeks ago.
    They stopped working today and the battery was at 80%. When I plug them in to charge the solid green light turns on. They are now completely unresponsive. In addition I charge them on a 0.7 Amp output charger.
    Please advise.

    Thank you,
    Robert

    0
    Comment actions Permalink
  • Robert Castillo

    Hello, I received your reply with charging instructions. Please forgive me if I failed to mention that when charging the indicator light is solid green, therefore indicating that the device is fully charged. Therefore charging instructions do not help in this case. They are y
    completely unresponsive and fully charged.

    Purchase date 7/10/2019 serial#1839SDC032E8

    Please advise.

    0
    Comment actions Permalink
  • Bruce

    Hello Robert,

    Thank you for getting back to me and for providing the necessary information.

    I also sent you an email so we can get more information as well as to process your request.

    The easiest way to contact us from here on will be via the email I sent, if you do not get the email, please give us a call on 866.244.3399.

    Jaybird_Bruce
    Jaybird Customer Experience
    #PowerYourPassion

    0
    Comment actions Permalink
  • Ashley

    I’ve been using jay bird for 3 years now and this past year has Been the worst!!!!! I had to replace my x3 because only one earbud would work! Then using X4 for 6 months same issue so they replaced them it’s been one month and my x4 will not hold a charge i’ve tried everything that they have said on these forums!!!!! It’s really upsetting because I count on my headphones every morning

    0
    Comment actions Permalink
  • Lynn Chotowetz

    Hi,
    I’m having the same issue as Robert above. When connected to the charger the earphones display a solid green light. When I try to turn them on with the power button they are totally unresponsive. What do I do??

    0
    Comment actions Permalink
  • Erwin Dejucos

    Im having the same issue as well. It just died on me and wont turn on. 

    Charging the unit on my laptop also indicates that it is fully charged,

    Any idea how to proceed about getting it fixed?

     

    0
    Comment actions Permalink
  • Wesley Santos

    Im having the same issue as well. It just died on me and wont turn on.  Charging the unit on my laptop also indicates that it is fully charged. WHat do I do?

    0
    Comment actions Permalink
  • Jenene

    I am having the same issue. They show green light and fully charged but just won’t turn on. I found my receipt and I have had these for 13 months so just over the manufacturer’s warranty. Is there any way Jaybird can fix or replace? 1 year is just not long enough for this price.

    0
    Comment actions Permalink
  • Luke McKenzie

    I hate to repeat the bad news... but I am having the same issue as the multiple people above have as well. Also, the exact same issue occurred with my previous pair of X3 headphones. Very frustrating to have this happen two purchases in a row, but please let me know if there is any solution that has worked for others or if Jaybird is willing to do anything to resolve. Thanks very much. 

    0
    Comment actions Permalink
  • Daniel Hanley

    Mine just started doing this as well.  I just received these X4's 4 days ago and only went on 2 runs with them.  

     

     

    0
    Comment actions Permalink
  • Mark Williams

    Don't know if this helps anyone but I had the exact same issue.

     

    Fully charged, went for a run then tried to turn them on the next day and no response. I charged them up again just in case, green light was on but they still wouldn't turn on.

    I managed to get them to work by plugging them into my PC USB port and then turning them on whilst they were still attached to the charger. They appear to be fine now.

    For how long, who knows?

    0
    Comment actions Permalink
  • Mark Williams

    Well, they turned on, but then turned off about 5 seconds later.

    The first time I tried this it said the battery was 80%.

    I then tried again the following morning and the battery lost 40% overnight.

    Again at lunch and it said battery was low.

    There's obviously a fundamental issue with these.

    0
    Comment actions Permalink
  • Mark Williams

    I have contacted support to ask for the procedure for returning my X4s. It's been 4 days and I've not had a response.

    0
    Comment actions Permalink
  • Mark Williams

    Just to conclude this for me. Support did finally get back to me here, but I already had a replacement on the way thanks to Twitter.

    If you DM Jaybird on Twitter you will get a really fast response.

    0
    Comment actions Permalink
  • Kean Yoong

    This same problem goes to my X4 as well. It was actually a replacement set for my X3, and this X4 just lasted not longer than 6 months. :/ 

    0
    Comment actions Permalink
  • Mark Williams

    Well my replacement pair have just failed. Had them less than a month and I've probably only used them for 3 hours and one of the buds has suffered a volume drop.

    0
    Comment actions Permalink
  • dcoyle

    I am having the exact same issue with my X4. The green light is on that they are fully charged but they wont turn on.

    This is a recurring problem for me. It happened with my X3s and now it has just happened with my replacement X4. I have read trough all of these comments and tried all of the troubleshooting suggestions but none have worked.

    0
    Comment actions Permalink
  • edgar moreno

    I hate to be the bearer of bad news, but it can't be that I am too having the same issue. There is truly some type of issue with these headphones.  I have tried everything, and nothing works. 

    0
    Comment actions Permalink
  • Jonathan Holt

    I am having the same issue that everyone has expressed above. Plug into the computer it shows the green light but once you unplug and try to turn on nothing happens.

    0
    Comment actions Permalink

Please sign in to leave a comment.