Green light displayed, but no charging

Comments

19 comments

  • bbrac

    @Alex Gritters Please try the TR step below and let me know if that helps. 

     

    Firmly but quickly press the power button 8 times and then hold for 5 seconds. Repeat 2 times. When finished, plug the headset into the charger and tell me what you see.

     

    Most of the time if the headset turns RED it will charge and function normally again,

    Make sure that if the light is red to fully charge the unit again.

     

    Try holding the power button down for 10 seconds also some times it takes longer to turn them on.

    0
    Comment actions Permalink
  • ajgritters
    I did the reset and plugged my jaybirds in, and the red light showed, and I thought they were finally charging. Came back three hours later, they were completely dead, not response at all. They didn't charge at all... Is something wrong with the charging mechanism?
    0
    Comment actions Permalink
  • bbrac

    @Alex Gritters Good question. I am not sure what the main driver is for the issue that you have, but this is something that is covered in warranty if valid. Can you please send an email, chat or call into the link below and one of our Agents can help you further with setting that up. 

     

    http://www.jaybirdsport.com/support/

    0
    Comment actions Permalink
  • bearman992

    The same thing is happening to me. the reset did not solve the issue. My headphones are only 6 weeks old with no exposure to damage.

    0
    Comment actions Permalink
  • Ibrahim10
    I got the same problem yesterday and replace them today I hope it doesn't Happen again I love this headphones??
    0
    Comment actions Permalink
  • jefbh

    same here sometimes after not using the headphone for awhile it works all of a sudden then again same problem happens. wonder if theres any solution

    0
    Comment actions Permalink
  • Adrian7679

    I´m having the same problem.... green light while connected and is no charging....

    the product have 4 months (I bought it on sep-29-2017)

    0
    Comment actions Permalink
  • jheidemann

    Same problem. 16 days after being purchased.

    0
    Comment actions Permalink
  • crclement

    same problem, did the reset thing twice, still green light. I guess I need to return them?

    ?

    0
    Comment actions Permalink
  • JohnnyD2

    Same problem. I've done the "eight step +1" dance a gazillion times, and it's still green when plugged to charge (but battery has nooooo juice). I bought my X3s just a few months ago, and there has been no damage, water exposure or anything. Super frustrating...GRRRRR!

    0
    Comment actions Permalink
  • crclement

    I contacted customer service, they supposedly shipped me out a replacement set. I have yet to receive them, I had to provide my receipt then send them pictures of the headphones, then cut up the headphones and send those pictures to?

    0
    Comment actions Permalink
  • denverx3

    Ok. I purchased these headphones on 06/17/2018 and have used them about seven times and charged them two or three times. The day they went bad I turned them on and it said battery was at 60%. I went to the gym and 20 minutes later they stopped working. I came home and tried charging them and the green light turned on. I came back two hours later and it was still on. I removed them from the charger and noticed that they did not turn on and did not work. I tried calling Jaybird and was on hold for over 20 minutes each time and never spoke to a person. I emailed them on 08/10/2018 and will let you know what their reply is.

     

    I wish I could return them but I will lose a re-stocking fee for returning them.

    0
    Comment actions Permalink
  • boowhyatever

    My headphones just stopped charging (and no light). Now I see this is a known issue. Wish my bf didn't buy me these for Christmas. What a waste. I won't buy Jaybird again.

    0
    Comment actions Permalink
  • denverx3

    I emailed them and went through a couple of emails and they sent me a new pair. I agree, I do not trust the ear buds anymore because they can stop working at any moment. However, they did provide a new set and they are working for now.

    0
    Comment actions Permalink
  • crclement

    umm..I'm on round two! The replacement headphones they sent me lasted maybe 5-6 runs, the same 60% "charged" then dead forever. I emailed with the original claim number and now they are asking me for proof of purchase, serial numbers and sent me the link to the troubleshooting ?FAQ. I've had jaybirds for years, always upgraded over time as newer models came out, but this year / models have been horrible and their customer service appears to be overwhelmed.

     

    0
    Comment actions Permalink
  • SteveEros

    I'm on my third pair! Always a battery failure. Time for Logitech/Jaybird to admit there is a catastrpohic battery issue and stop sending out bad headset after bad headset.

    0
    Comment actions Permalink
  • Adrian7679

    I agree.... I'm on the second and they don't work fine anymore..... The battery sometimes charges ok and sometimes it doesn't.

    ?

    So I don't use it anymore....?

    Too sad .... ?

    0
    Comment actions Permalink
  • JohnGG

    Mine did this today. I got about 8 or 9 uses out of this pair. My wife bought me the original pair a while back. They lasted a couple months and died. I have now had them replaced under warranty 5 times. So 6 pair that have all just died. I always followed the recommended charging methods. When they sent me this pair a few weeks ago they said they were no longer under warranty. So I guess I'm done with them. I have a friend who has been using his $25 Auckeys for a couple of years with no problems. I'll probably go that route. For what these cost they should last more than a couple of months.

    0
    Comment actions Permalink
  • Aklein33

    Welp I'm on my 4th or 5th pair at this point. So many battery failures it's hard to even keep track at this point. The first few pairs gave me the red light of death where the head phones look to be charging when plugged in but then have no function. The most recent pair gave me a green light of death and again, no function. They literally died while I was mid run, for no apparent reason. I really like these head phones (when they're working) so it's a shame they clearly have a very real and pervasive mechanical/battery issue. I'm not even sure it's worth my time to report the most recent pair just to have them give me a run around and another defective product.

    0
    Comment actions Permalink

Please sign in to leave a comment.