X2 used to work and all of sudden not able to pair

Comments

48 comments

  • bbrac

    @Michael Maynes 

    Do they show up in another BT device?

    0
    Comment actions Permalink
  • mnmnmnm
    No. I tried it on my pc as well as my friends phone and it hasn't shown up on any of them
    0
    Comment actions Permalink
  • bbrac

    @Michael Maynes 

     

    Try the reset and then keep the BT in the off position. Then put the headset into pairing mode, when the LED lights start flashing, then turn the BT from the device into the ON position. Let me know if that works. 

    0
    Comment actions Permalink
  • mnmnmnm
    Ok I just tried that and it didn't show up. When it says searching for device and then it does three beeps and then it doesn't beep anymore. As I recall when it used to work it would do that beeping the whole time until a device was found. I may be wrong is that correct? This is a shame because I love these earphones, the best I've ever had. I hope we can resolve this.
    0
    Comment actions Permalink
  • bbrac

    @Michael Maynes Yes that is correct the headset should beep until paired. I am going to create you a case and send over email.  Please respond to that email for further help. 

    0
    Comment actions Permalink
  • samcooke4

    I am having the same issue with my headphones and nothing seems to work.

    Are you able to email me for further support?

     

    0
    Comment actions Permalink
  • bbrac

    @Sam Cooke Have you tried a hard reset first?

     

    During the pairing mode ( red / green ) it is possible to reset your headphones. First follow the steps to enter pairing mode. By powering up the headset, holding past the ( green ) led light till you receive the multi color flashing.  Then instantly switch and hold the up & down key simultaneously until the dual color status indicator LED rapidly flashes 5 times and or a double high tone is heard threw the headset.

     

    You'll want to delete & repair the headset to your music player once finished with that.

     

    Then to pair:

     

     To put the headset in pairing mode turn the headset OFF, then hold the power button "until' You see Rapidly Alternating lights either RED to GREEN or BLUE to RED. Usually can take up to 8 seconds, This is called Discovery mode. Now you can find and connect to the headset from your Devices BT lists.

     

    0
    Comment actions Permalink
  • Winker587

    I'm having the exact same issue. I've reset the headphones, booted my phone into safe mode, and it will not show up on any of my devices. I've sent an email to jaybird support several times, but never received a response...

    0
    Comment actions Permalink
  • samcooke4
    The headphone will connect for about 20 minutes and then disconnect. I tried the steps, however now they are unable to pair with my device and my phone is unable to detect the headphones. Am I able to send the headphone to you and get them looked at? I haven’t even had them for a year. Thank you, Sam
    0
    Comment actions Permalink
  • bbrac

    @Sam Cooke No worries, I just sent over an email asking for some more information. Please respond to that email for further help. 

    0
    Comment actions Permalink
  • bbrac

    @Jonathan Peevy I also did the same for you. 

    0
    Comment actions Permalink
  • Winker587

    @Beau Brace  I've sent a reply to the email, but haven't received a response.

    0
    Comment actions Permalink
  • bbrac

    @Jonathan Peevy My apologies. I just resent the email. 

    0
    Comment actions Permalink
  • Jack Sensei

    I am having similar problems as the other users.  I tried to do a hard reset and put it on pairing mode and it still does not pair.

     

    When it finally pairs with my Iphone 6 it would work for a short time and then I would hear strong static and feedback and would turn itself off.

     

    I tried emailing customer support but It doesnt seem to be working.

     

    Please HELP!!

    0
    Comment actions Permalink
  • Stacy Atlas

    Same issue with my X2 too. I went to the Genius Bar at my local Apple Store. The technician could not get the X2 to pair with another iPhone. I obviously have a defective X2 and must get a replacement ASAP.

    0
    Comment actions Permalink
  • Winker587

    @Beau Brace I again responded to your email on Dec 2, but have not received a response. I absolutely need these replaced with a guarantee that I'll get a new pair if I "cut the cord" ASAP.

     

    Thanks,

    0
    Comment actions Permalink
  • bbrac

    @Jerry Stille Have you tried the hard reset to get your headset paired?

     

    Reset: 

    During the pairing mode ( red / green ) it is possible to reset your headphones. First follow the steps to enter pairing mode. By powering up the headset, holding past the ( green ) led light till you receive the multi color flashing.  Then instantly switch and hold the up & down key simultaneously until the dual color status indicator LED rapidly flashes 5 times and or a double high tone is heard threw the headset.

     

    You'll want to delete & repair the headset to your music player once finished with that.

     

    Then to pair:

     To put the headset in pairing mode turn the headset OFF, then hold the power button "until' You see Rapidly Alternating lights either RED to GREEN or BLUE to RED. Usually can take up to 8 seconds, This is called Discovery mode. Now you can find and connect to the headset from your Devices BT lists.

    0
    Comment actions Permalink
  • Stacy Atlas

    Yes, I have tried your suggestions; however, the Jaybird X2 will still not pair with my iPhone. It worked perfectly for the first 15 weeks, but starting with November 20, 2016, it would no longer pair, no matter what I tried to do.

    0
    Comment actions Permalink
  • keifery
    The same thing happened to me. Tried to do all of the suggested above with no luck. I've heard of others having problems with their iPhones. Apple simply points out that devices that are to be connect need a firmware update. Does this exist? My jaybirds don't work anymore with the newest iOS
    0
    Comment actions Permalink
  • Jack Sensei

    I have been e-mailing customer support for 2 straight days now.  No reply or anything!!  This is terrible customer service!   Should really stop watching those stupid YouTube Tech videos!

    0
    Comment actions Permalink
  • Winker587

    @Beau Brace  I've sent the images of the headphones before and after being cut, as requested, but I haven't heard back from you. When can I expect my new headset?

    0
    Comment actions Permalink
  • bbrac

    @Jerry Stille I just replied to your case. Please respond there for further help. 

    0
    Comment actions Permalink
  • Jack Sensei

    Still no freaking reply from customer support on my emails.

    0
    Comment actions Permalink
  • bbrac

    @Keith Wong Okay please just reply to the case that I created and I will get this taken care of for you. 

    0
    Comment actions Permalink
  • bbrac

    @Jack Salenga I also replied to your case, please send further communication through there. 

    0
    Comment actions Permalink
  • bzainthemd

    I have the same problem.  My X2's stopped pairing to all my devices, iPhone, apple watch, and pc, all at once.  Used for about 6 months without problem.  Have reset them and they still won't pair to anything.  And customer service is unresponsive.  Can someone please help.

    0
    Comment actions Permalink
  • bbrac

    @robert Marks After the hard reset, did you select " Forget your device " before trying to repair?

    0
    Comment actions Permalink
  • zebular13

    I'm having the exact same problem on iphone and macbook that started around the same date. I've done all of the above troubleshooting steps.

    0
    Comment actions Permalink
  • bzainthemd

    @beau, Yes, I did.  I've forgotten the jaybirds on ALL of my devices, hard reset them, and tried again and again.  They used to work on all my devices, no problem, then just stopped last week after charging them.  I'm getting fed up because all I have received from Jaybird via email was an email describing everything I have already done, and then nothing.  This clearly is a systemic problem for multiple people.

    0
    Comment actions Permalink
  • Jack Sensei

    It has been five freaking days now since I sent customer support a reply.   I have no idea why they are taking this long to reply to a simple e-mail.   Come on Jaybird!!!!

    0
    Comment actions Permalink

Please sign in to leave a comment.